Képzeld a férjem örökölt. Sajnos meghalt a nagymamája, akinek hatalmas gyűjteménye volt. Már az ő nagymamája is gyűjtő volt. Országosan is gyűjtöttek, de Sopron és környékére is nagy hangsúlyt fektettek, mindig kutatták a ritkaságokat. Rengeteg pénzt költöttek erre, és mindent a férjemre hagyott a nagyi a végrendeletben.

Nagyon meglepődtünk mikor megtudtuk, főleg úgy, hogy tudtuk milyen nagy értékről van szó. Nem tudtuk, hogy mit kezdjünk a hagyatékkal, volt közötte régi festmény magyar és külföldi szignóval ellátott, műtárgyak sokasága, porcelán, ezüst tálak, vázák, még ékszerek is, és rengeteg numizmatikai ritkaság, ritka érmék. Próbáltuk meghatározni az árakat, felkerestünk több becsüst is, de az eladásban senki nem tudott nekünk segíteni.

Olyan emberre, cégre volt szükségünk, akiknek az a fontos hogy minket képviseljen, a hagyatékunkat valós piaci áron próbálja meg értékesíteni. Ezért felkerestünk egy nemrég nyílt soproni aukciósházat, akik valós értékbecsléssel is foglalkoznak. A cég minden festményekkel, műtárgyakkal kapcsolatos feladatot ellát, jelenleg pedig elindították első online akciójukat. A mi hagyatékunk minden darabja bekerült a szebbnél szebb aukciós tételek közé.

Egy online aukciós szerződést töltöttünk ki, ami teljesen arról szólt, hogy képviselnek minket az egész aukció folyamán. Először megállapították a kikiáltási árat, meghatározták a licitlépcsőt, beállították a licitet és meg is jelent minden antik hagyatékunk online aukciós portálukon festmény, grafika, rézkarc, műtárgy, ékszer és numizmatika kategóriában. A nyertes licit összege remélem magasra felmegy, mert akkor minden tételért jó pénzt kapunk. Elmesélem neked, hogy hogyan zajlik egy ilyen aukció.

A cég annyira rendes, hogy ha szükséges akkor vállalja az elszállítást is. A helyszínen már ad egy értékbecslést, megállapodtok a kikiáltási árban, ami tartalmazza az aukciósház jutalékát is, amit csak akkor kell fizetni, ha sikeres licit útján elkel a tétel, és a leütési árból számolják. Gyönyörű és szép a honlap, szép képekkel. Ha bármi régit és értékeset találsz otthon, vagy örökölsz, akkor szólj és megadom az elérhetőséget…

Aukciós ház Sopronban
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 2 =